Peste 150 de participanţi din Belgia, Bulgaria, Cehia, Croația, Franța, Germania, Grecia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Republica Moldova, Turcia, Ucraina, Ungaria şi România se reunesc în Delta Dunării între 16 şi 19 iunie pentru un nou eveniment dedicat biodiversității la invitaţia Veolia Apa.
Tulcea 17 iunie - Sub deviza "Apărați Farul lumii - Biodiversitatea", Veolia Apa propune un nou eveniment pe teme de protejare a mediului, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe și, în parteneriat cu Administrația Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Comisia Națională a României pentru Unesco și Centrul de Informare ONU pentru România. Între 16 și 19 iunie, are loc un schimb de experiență european pe tema protejării biodiversității în Delta Dunării, unul dintre cele mai întinse terenuri umede din lume, recunoscut la nivel internațional drept un adevărat muzeu natural de biodiversitate.
Autorităţi centrale şi locale, ambasadori şi reprezentanţi Veolia din țările care fac parte din bazinul Dunării, reprezentanţi ONU, UNESCO, reprezentanţi ARBDD (Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării), ONG-uri de mediu, participanţi din mediul universitar, presă naţională şi internaţională, au prezentat proiecte şi soluţii în vederea protejării resurselor de apă şi, în particular, a biodiversităţii.
Evenimentul organizat de Veolia Apa şi aflat deja la cea de-a treia ediţie îşi propune să încurajeze parteneriatul şi colaborarea la nivel european pentru a contribui la protejarea mediului și a biodiversității.
Ghidul Pădurilor în Delta Dunării, realizat cu sprijinul Veolia Apa în anul internațional al Pădurilor
Cu ocazia evenimentului "Apărați Farul lumii - Biodiversitatea", a fost lansat și Ghidul Pădurilor în Delta Dunării, o inițiativă a Asociației Internaționale Prietenii Naturii, Apa Nova București - Veolia Apa și a Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare Delta Dunării, Tulcea. Acest material se adresează turiștilor, constituind un ghid de buzunar cu principalele specii de plante lemnoase care populează Delta Dunării și participă cu cele mai multe funcții la ecosistem. Acest ghid conține informațiile utile, resurse fotografice și schițe care invită turiștii să descopere natura din Delta Dunării pentru a înțelege mai bine cum funcționează ecosistemul și importanța biodiversității. Cercetătorii care au pregătit acest material - Silviu Covaliov și Mihai Doroftei - pun accentul pe necesitatea de a cunoaște și explora natura astfel încât turiștii să adopte o atitudine cât mai responsabilă și cu grijă față de mediu în deplasările lor.
"Acest eveniment continuă tradiția inițiată de Veolia Apa în evenimentele dedicate protejării ecosistemului din Delta Dunării. An de an, creăm un cadru prielnic pentru schimbul de experiență la nivel european și încurajăm colaborarea statelor pentru a proteja biodiversitatea și resursele de apă. Ne bucurăm că timp de patru zile ni s-au alăturat peste 150 de participanți din țările europene, demonstrând că grija noastră față de mediu și protejarea resurselor este împărtășită și susținută pentru crearea unor parteneriate solide și constante în acest sens." a declarat Bruno Roche, director general Apa Nova Bucureşti şi Veolia Apa.
Campanie de conștientizare, lansată la Tulcea, pentru protejarea ecosistemului
Totodată, ieri, la Tulcea, Veolia Apa în parteneriat cu Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a lansat o campanie de conștietizare în vederea protejării ecosistemului Deltei Dunării, adresată turiștilor. Aceștia primesc sfaturi și informații utile prin care sunt încurajați la gesturi responsabile pentru ca Delta Dunării să rămână în continuare un patriomoniu al naturii și al lumii întregi. De asemenea, tot în colaborare cu ARBDD, compania Veolia Apa sprijină organizarea concursului internaţional "O şansă Dunării Albastre", lucrările câștigătoare fiind expuse în cadrul Centrului Eco-turistic din Tulcea.
Veolia Apa, în calitate de lider mondial în domeniul serviciilor de apă, se implică în mod constant în numeroase proiecte de protecţie a mediului şi investeşte activ în dezvoltarea companiei la nivel mondial. Evenimentul din acest an continuă tradiţia începută acum doi ani tot în Delta Dunării şi reprezintă un angajament al companiei pentru o dezvoltare durabilă prin încurajarea colaborării internaţionale.