• water_ok_icon
water_ok_icon
  • water_ok_icon

Știri

Avertizările meteo vor conduce la posibile acumulări de apă pe întreg teritoriul Bucureștiului

18/06/2021

Avertizările meteo emise de către Administrația Națională de Meteorologie în data de 18.06.2021 previzionează cantități majore de precipitații vineri, până la ora 23.00, pe întreg teritoriul Municipiului București, ceea ce va conduce la posibile acumulări de apă în principal în zonele depresionare ale Capitalei.

Meteorologii au emis avertizări Cod Galben pentru Municipiul București și Cod Portocaliu pentru județele limitrofe, anunțând pentru Capitală ploi în cantitate de 40-50 l/mp, iar pentru zonele limitrofe, de 60-80 l/mp.

În acest context, considerând avaria majoră înregistrată pe colectorul de canalizare A3 din zona Străzii Iuliu Hațeganu, sector 4, este posibilă accentuarea efectului de acumulare a apei în zonele deservite de acest colector, în special în sectoarele 4 și 5.

Compania Apa Nova, furnizorul de servicii de apă și canalizare pentru Municipiul București, este pregătită să intervină cu 17 hidrocurățitoare, 56 autoutilitare, 31 echipamente de pompare si un personal format din 140 specialiști. Echipele sunt amplasate preventiv în teren în zonele cu potențial risc de acumulare.

De asemenea, în toată această perioadă, Apa Nova este în colaborare permanentă cu Poliția Rutieră și Administrația Străzilor, cu scopul minimizării impactului evenimentului pluviometric asupra cetățenilor Municipiului București.

În cazul în care se dorește transmiterea unei sesizări către Apa Nova, bucureștenii pot contacta operatorul rețelei de canalizare la:
         - 021.207.77.77 - Call Center:
          - prin live-chat pe site-ul companiei la: https://www.apanovabucuresti.ro/contact
          - prin aplicația mobilă Apa Nova:
               -          Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.apanovabucuresti.app&hl=en
               -          AppStore: https://apps.apple.com/ro/app/apa-nova-bucuresti/id1466080435