• water_ok_icon
water_ok_icon
  • water_ok_icon

Știri

Informare

16/04/2020

Echipele operaţionale Apa Nova au intervenit de urgenţă astăzi, 16.04.2020, în jurul orei 14.00, după ce mai multe staţii de pompare şi repompare ale ANB au rămas fără energie electrică din cauza unei căderi de tensiune apărută la Staţia de Înaltă tensiune Jilava. Ca urmare a lipsei de alimentare cu energie, staţiile de pompare au fost oprite parţial sau integral în sectoarele 4 şi 5, şi în anumite zone din sectorul 3.  

Apa Nova a intervenit prin metode alternative de alimentare electrică la stațiile de pompare critice, pana la repunerea normala in jurul orei 14:30 când furnizorul de electricitate a reluat serviciul de distribuție a energiei. Prin intervenţia promptă şi manevrele efectuate în reţeaua de alimentare cu apă, efectele au fost diminuate considerabil.

Urmare a acestei căderi de tensiune, există totuşi posibilitatea ca pentru o scurtă perioadă de timp apa să-și piardă din limpezime (să apară tulburime), în mai multe sectoare din Capitală, (predominant în sectoarele 4 si 5, parțial în sectorul 3, dar cu posibile efecte remanente și în sectoarele 1, 2 si 6).

Echipele operaționale Apa Nova sunt în teren, pentru a interveni în situaţii punctuale ce pot apărea în cursul zilei.

Apa Nova își cere scuze persoanelor din zonele afectate pentru disconfortul creat.