• water_ok_icon
water_ok_icon
  • water_ok_icon

Știri

Spectacolele de apă, muzică și lumini de la Fântânile Urbane sărbătoresc 120 de ani de la prima audiție a lucrării "Rapsodia română"

Spectacolele multimedia “Simfonia Apei” de la Fântânile Urbane din București vor avea, începând cu 16 iunie 2023, o nouă temă, celebrând 120 de ani de la prima audiție a "Rapsodiei române", o compoziție esențială pentru cultura muzicală românească.

Ca un omagiu adus celui care este considerat cel mai mare muzician român, George Enescu, show-urile de la Fântânile Urbane vor combina măiestria tehnică a jocului de apă și lumini cu o coloană sonoră alcătuită din selecții muzicale remarcabile, inclusiv fragmente din "Rapsodia română" și alte compoziții muzicale clasice care au influențat decisiv evoluția artei în țara noastră. Astfel, locuitorii Bucureștiului, dar și turiștii se vor putea bucura de o experiență multisenzorială unică, în care apa, muzica și lumina se împletesc într-un mod spectaculos.

Spectacolele inedite de muzică, culori și tehnologie 3D omagiind cei 120 de ani de la prima audiție a "Rapsodiei române" urmează să alterneze până în la 1 octombrie 2023, cu cele dedicate promovării valorilor autentice românești și a celor mai de seamă oameni de știință și cultură care au contribuit la recunoașterea internațională a țării noastre, mix-ul tematic fiind completat și cu cel dedicat PĂCII.  

Show-urile vor fi prezentate în fiecare seară de vineri, sâmbătă și duminică, începând cu ora 21:30 în lunile iulie și august, iar în lunile septembrie și octombrie, de la ora 20:00, accesul fiind gratuit pentru toți vizitatorii.

În zilele și în intervalul orar în care au loc spectacole, traficul rutier va fi restricționat pe Bulevardul Unirii, segmentul cuprins între Bulevardul Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni).

Fântânile Urbane au fost reabilitate prin investiții ale Apa Nova și au fost redeschise și cu sprijinul Primăriei Municipiului București, în baza parteneriatului solid de peste 23 de ani cu furnizorul de apă și servicii de canalizare al Capitalei.

Pentru detalii în timp real despre programul spectacolelor, vă invităm să urmăriți pagina de Facebook Simfonia Apei: https://www.facebook.com/SimfoniaApei.