Proiecte

Ne-am propus să redăm bucureștenilor încrederea în apa care curge la robinet. Încă de la începutul colaborării dintre Apa Nova și Primăria Bucureștiului, tratarea corespunzătoare a apei și monitorizarea ei atentă au fost prioritatea noastră numărul 1.

Planurile de investiții

Din 2009, Apa Nova decide să demareze alături de Municipiul București un program care să asigure alimentarea cu apă a cât mai multor cetățeni din capitală. Pe lângă construcția unor noi rețele de apă și canalizare, programul denumit Bucur avea să includă și reabilitări ale rețelei în punctele cheie din București, precum Centrul Istoric sau artera modernizată de circulație Buzești-Berzei, a cărei lungime depășește 3,5 km. Cele două părți ale contractului de concesiune au decis ca valoarea stabilită a Programului de Investiție să însumeze 200.000.000 lei. În viitor, strategia de dezvoltare și investiții a companiei se leagă de păstrarea rezultatelor bune obținute în cazul nivelurilor de servicii, îmbunătățirea calității serviciilor care deservesc clienții, creșterea performanțelor sistemului de alimentare și distribuție a apei potabile, precum și prelungirea programului BUCUR, respectiv a investițiilor pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare.

Planurile de investitii

Stația de Epurare Ape Uzate Glina

Din momentul preluării de către Apa Nova, în 2011, în stația de epurare de la Glina au fost investite în total 23 de milioane de euro. Până în acel moment, orașul București se afla în situația incomodă de a fi singura capitală europeană fără astfel de stație. În urma celei de-a doua faze de dezvoltare, programată să se încheie în decembrie 2019, Stația de Epurare Glina își va extinde capacitatea de epurare secundară și terțiară astfel încât să asigure epurarea întregului debit de ape uzate ale capitalei. Finalizarea Fazei II se va face din Fonduri Europene și co-finanțată de la bugete de stat și local.

Statia de epurare

Transportul apelor uzate - Caseta de Ape Uzate

Pentru deservirea unei populații în creștere, soluția tehnică găsită a fost realizarea unei construcții subterane complexe, cu o structură hibridă, compusă din caseta propriu-zisă și un dren adiacent.

Din 2011, Apa Nova a primit în concesiune caseta de colectare a apelor uzate de sub râul Dâmbovița. Compania a realizat o investiție de aproximativ 40 milioane de euro pentru modernizarea și reabilitarea canalului cu o lungime de 17,6 km.


Transportul apelor uzate